Zoek je vraag en vind je antwoord.

Algemene vragen

Jobboo is een arbeidsplatform waar werkgever en werknemer samenkomen.
Je bent in loondienst bij Pay for People.
Een BSN-nummer is voorgeschreven om een persoon te identificeren. Zie hieronder de link waar duidelijk wordt welke instanties/organisaties jou BSN-nummer mogen vragen. https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/identificatie
Belangrijk is om het op tijd door te geven zodat de opdrachtgever tijdig een vervanger kan zoeken.
Bij elke opdracht/vacature staan de eisen. Controleer altijd welke eisen een opdrachtgever vraagt voor een opdracht.
Dit verschilt bij elk opdrachtgever, een werkgever is dit niet altijd verplicht. Dus wil je het zeker weten adviseren wij om het altijd te vragen via de mail aan de opdrachtgever of aan ons.

Jobboo Account

Je kan je aanmelden doormiddel van het invullen
Invullen van je email en wachtwoord
Om jezelf te registreren en/of aan te melden zal je een email moeten gebruiken.

Verlof- en vakantiedagen

Op het moment dat u werkt bouwt u vakantiegeld op. Dit bedraagt 8% aan vakantiegeld over jouw basisloon. Het vakantiegeld wordt in de eerste week van juni uitbetaald.
Vakantiedagen worden naar rato opgebouwd. Als je fulltime werkt heeft u recht op 2 vakantiedagen per maand. Het huidige saldo vakantiedagen kan je (in uren) terugvinden op je laatste loonstrook.
Bij cumulatieve onderaan jouw recente loonstrook staat je saldo aan vakantiedagen genoteerd. Om te weten hoeveel vakantiedagen er zijn opgebouwd, deel je het saldo vakantiedagen door je uurloon. De uitkomst geeft aan hoeveel vakantie uren je heeft opgebouwd.
Het aanvragen van jouw vrije dagen doe je bij jouw opdrachtgever en Jobboo. Wij geven jouw verlof-uren digitaal aan Pay for People door, zodat je wordt doorbetaald. Om te zien hoeveel recht je nog hebt op doorbetaalde vrije dagen, kan je zien op jouw recente loonstrook kijken bij cumulatieven.
Voor vragen over feestdagen kunt u contact opnemen met het Jobboo.

Ziekte en verzuim

Dit meld je telefonisch voor 10.00 uur ’s morgens bij: . Pay for People . opdrachtgever . Mail naar Jobboo ziek@jobboo.nl Pay for People is bereikbaar op 010-3132810. Wanneer de melding later dan 10.00 uur wordt doorgegeven, geldt de eerst volgende dag als eerste ziekte dag. Wanneer je onder werktijd ziek naar huis vertrekt dient dit direct bij vertrek aan jouw opdrachtgever gemeld te worden, evenals telefonisch aan Pay for People en Jobboo. Pay for People heeft een verzuimprotocol, waarin alle informatie omtrent ziekte te vinden is. Deze kan je downloaden via onze downloadpagina.
De betaling van jouw ziekengeld is afhankelijk van jouw contract en de daarvoor geldende ABU of NBBU cao. In het verzuimprotocol van Pay for People en op de download pagina vindt je alle informatie omtrent ziekte, waar u rekening mee moet houden en waar u recht op heeft.
Wanneer je weer in staat bent om te werken, meldt u dit telefonisch bij Pay for People via 010-3132810. Dit dien je op de eerste dag uiterlijk voor 10.00 uur te melden. Je dient dit ook te melden bij het Jobboo en de opdrachtgever.

PAY4ME digitale omgeving (indien nodig)

Wij vinden het vervelend dat je niet meer kan inloggen. Om te kijken wat de oorzaak hiervan is, kan je contact opnemen met de werknemerslijn van Pay for People: 010-3132810.
Het kan gebeuren dat je jouw inloggegevens niet meer weet van Pay4me. Je kunt contact opnemen met de werknemerslijn van Pay for People: 010-3132810 of kies op de inlogpagina van Pay4me voor ‘wachtwoord vergeten’.
Dit hangt af van de afspraken die Jobboo gemaakt heeft met de opdrachtgever. Het kan zijn dat je zelf de uren kunt invullen via een P4ME account of elke week voor uiterlijk zondag avond te uren aanlevert door middel van het email adres uren@jobboo.nl
Je kunt contact opnemer met de werknemerslijn van Jobboo 085-7739944 of een mail sturen naar uren@jobboo.nl
Je kunt contact opnemer met de werknemerslijn van Jobboo 085-7739944 of een mail sturen naar uren@jobboo.nl

Salaris en betalingen

De door jouw gewerkte uren worden elke dinsdags ingevoerd afhankelijk van je bank zal je jouw salaris ontvangen op het door jouw op gegeven bank rekening
Jouw loonstrook staat in jouw persoonlijke Pay4me account. De loonstrook is inzichtelijk, zodra jouw salaris klaar staat voor betaling.
Je ontvangt een jaaropgave van Pay for People. Deze is begin februari inzichtelijk en te downloaden via uw persoonlijke PAY4ME account. Wilt je deze liever per post ontvangen? Neem dan contact op met de werknemerslijn van Pay for People: 010-3132810. Indien je niet beschikt over een PAY4ME account kan je contact opnemen met Jobboo, wij zullen jouw jaaropgave opsturen en/of mailen.
Bij vragen over jouw reserveringen en de mogelijke uitbetaling daarvan kan je contact opnemen met Jobboo.
Het indienen van declaraties gaat in overleg met het Jobboo. Regelen zij uw urenregistratie? Dan gaan de declaraties ook via het uitzendbureau. Bent u zelfverantwoordelijk voor het invoeren van uw uren middels Pay4me? Dan dien je zelf declaraties in de persoonlijke pay4me portal toevoegen samen met jouw uren.
Om een werkgeversverklaring te krijgen kan je contact opnemen met de werknemerslijn van Pay for People: 010-3132810. Zij versturen deze werkgeversverklaring (per mail en per post) naar je.
Wanneer je een loonbeslag hebt, is Pay for People wettelijk verplicht deze te verwerken. Je ontvangt jouw salaris tot aan de belastingvrije voet, het overige bedrag dient Pay for People over te maken aan de deurwaarder. Je ontvangt van hun een bericht waarin zij aangeven dat je loonbeslag hebt. Tevens stelt Pay for People, ons (Jobboo) op de hoogte van jouw loonbeslag. In verband met de privacy verstrekken zij verder geen informatie aan het Jobboo.
De belastingvrije voet is het minimumbedrag, waar je recht op hebt om in jouw levensonderhoud te voorzien. Dit wordt vastgesteld door de deurwaarder. Het vakantiegeld valt buiten de belastingvrije voet en dient volledig betaald te worden aan de deurwaarder.
Wanneer je een loonbeslag hebt, is Pay for People wettelijk verplicht deze te verwerken. Voor aanvullende informatie over jouw loonbeslag en/of de hoogte van jouw belastingvrije voet kan je contact opnemen met de deurwaarder.

Pensioen

Ben je ouder dan 21 jaar en werk je langer dan 26 weken voor ons? Dan heb je recht op een pensioenopbouw en ben je wettelijk verplicht deel te nemen aan de Basis pensioensregeling van StiPP. Na 52 gewerkte weken gaat de Basis pensioenregeling automatisch over naar de Plusregeling (78 gewerkte weken totaal). Voor meer informatie kan je kijken op www.stippensioen.nl. Werk je in de afbouw, bouwnijverheid, dakdekkers-, mortel-, natuursteen- of timmerindustrie? Dan loopt jouw pensioen via de pensioenregeling van BPF Bouw. Werk je in de schilder sector? Dan loopt jouw pensioen via de pensioenregeling van BPF Schilders.
StiPP staat voor Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten. Zij regelen de pensioenen voor de flexbranche. Vanaf 2004 zijn alle uitzendbureaus, payrollondernemingen en detacheringsbureaus verplicht zich aan te sluiten bij StiPP.
De (wettelijke) term ‘opvolgend werkgeverschap’ is van toepassing als een onderneming wordt overgenomen door een andere werkgever en de werknemer dezelfde of soortgelijke werkzaamheden gaat verrichten bij de nieuwe werkgever. De ‘nieuwe’ (opvolgend) werkgever is verplicht om rekening te houden met de eerder gewerkte periodes en contracten, van jou als werknemer, bij de keuze van het contract dat je aangeboden wordt. Meer informatie over opvolgend werkgeverschap, tijdelijke contracten en de gewerkte periodes vindt je op de download pagina